this week :D

Assalamualaikum readers semua 

fuhhh .. setelah sekian lama aku tak update entri , sekarang baru ade masee ... kebizian aku mengalahkan perdana menteri. 

lately ni sangat2lah busy ... al maklum lah dah dekat nk final exam ... so sekarang time untuk submit assignment dan buat presentation. sangat2 penat .. lagi2 bile dapat group assignment yang langsong tak komitmen . aku pelik gilee sebab die bole tidur dgn lena memandangkan assignment  tak siap lagi. aku punya la kelam kabut nak siapkan . padahal bukan part aku kott . part aku sume aku da siapkan awal2 . haihh .. nasib la kumpulan cam aku niee . 

minggu depan merupakan minggu yang penuh dengan assignment dan presentation. semua perlu dihantar by next week ..! Ya Allah, permudahkanlah urusanku.... aminnn 

dan dalam minggu yang busy nie jugak aku berkesempatan untuk pegi ke nursery berhampiran. act, aku and classmate kena mengajar kat sane . mule2 aku ingat kiteorang kena g tadika . tapi bile sampai jee aku terkejut bile dengar suare bebudak nanges. ehh ? niee macam nursery ... memang betol laa ... masok jee kiteorang disambut budak2 omey yang berumur 2 hingga 3 tahun . berlari sane berlari sini .. aktif gilee ... then kiteorang dibawa ke kelas diorang. kat dalam kelas tu cuma ada bebudak yang umur 4 tahun jee ... yang da boleh develop pembelajaran . aku tengok cikgu yang ajar dieorang agak garang . kalau budak tu taknak maen pakse jee .. patotyee tak bole camtu . kena ajak elok2 . ak jee aku bukak buku aku depan cikgu tuu .. ajar diee tentang teacher ethics. haihhh .. tp aku pikir positif laa .. maybe cikgu tu penatt ...

pastu kiteorang da start kena mengajar. tapi im so thankful sebab my turn is on next week. so aku terselamat. hari nie aku just perlu tengok jee classmate aku mengajar. hehe .. and here it is some picha :)





yang pakai baju cekelat tu laa cikgu yang garang tuu .. nak jee aku ketok kepale diee bile di maen pakse bebudakk ... 



sesi buat robot .. tp dorang tak sempat nk siapkan sebab kiteorang nk cepat ... hehe








classmate .. zety and that little girl's name is NINA



my classmate start teaching ... veng er and afzan


all of us .. 





okayy ... thats all .. bye






Photobucket

sumpah ! keje banyak gileee

assalamualaikum...

haishhh... penatnyee korang... sekarang nie idop aku da macam tak terurus... keje berlambak-lambak.. macam takde life langsong .. kadang2 tu aku terpakse laa curi2 mase untuk diri sendiri .. buat ape yang aku sukee .. like bace novel cintan cintun , online fesbuk , blogwalking and etc ... tak dapat nak bermaharajalela mcm dulu ... hurmmm

sometimes i feel so tired with this thing .. why it supposed like this ..? but i have to know .. IM A STUDENT .. lumrah la idop student macam nie .. idop bergelumang dengan assignment , test , kuiz , presentation .. sometimes aku rase nak lari jaoh2 dari sume nie .. seriously im tired ... *sigh

sekarang nie nak spend time dengan kengkawan mmg tak r .. apetah lagi nk overnight time weekend .. ade jee membe ajak .. tapi bile memikirkan keje yang bertimbun2 terpakse aku cancel .. ishhh ... geram .!

petang tadi lepas balek dari kelas child developement aku pegi speedmart ... utk beli keperluan makanan aku for this weekend .. aku beli biskut , megi and milo 3in1 ... rase weekend nie mmg aku tak pegi mane2 .. ddok umah  ngadap lappy siapkan ape2 yang patot aku siapkan ... nak turun pegi foodcourt pon tak sempat rasenyee .. aku tau nie cabaran aku sbgai student .. tak dapat nak enjoy sgt ... bile memikirkan final exam bulan 6 nie kecut perut aku ... dulu time skola bile exam akhir tahun xde pulakk aku nervous mcm nie ... gembire lagi ade sbb nk cuti skola .. ini menunjukkan aku sudah mula serius dengan idop aku ... bkn tau nk enjoy mcm dulu ... bagoss ... perubahan yang membinaa .. hee

bulan nie bulan ape ekk ..? bulan 4 right ..? bulan depan bulan 5 kann ..? ofcoz lahh .. tak kan lompat bulan 6 pulakk .. hehee ... bulan 5 ..? omaigad ..! thats my birthday ..! 27 of may ... omaigad omaigad ..! *da kenape macam kene histeria ..? haha
takde laa ... super excited sikit ... ehh .. sikit kee ..? banyak tuuu ... hehe ... tak saba umo nk menginjak 19teen ... saya dah besar ..! haha .. da boleh kawen kann ..? hikhikhik ... *sumpah merepek 

okayy laa .. nk sambong buat assignment .. baibai .! *kenyit mate

Photobucket