2013 ... ?

assalamualaikum korang ... :)
macam mane dgn tahun baru ..? mesti happening kann ...? 
tahun baru aku tak dela happening sgt .... smlm lepas balek kg abah aku n my parents serta adek aku yg kecik 2 pegi bahau ... kteorg pegi mkn dgn benteng .... korg mesti tak tau ape 2 benteng kann ..? benteng 2 warung yg bukak byk2 lepas pkol 5 ptgg ... kt c2 makanan mmg terbaek ... slalunye aku akan mkn dkt WARUNG AZLAN sbb kt c2 mmg terbaekk ....
lepas 2 kteorg pegi taman rekreasi Bahau .... kt c2 kteorg tgk org bakar bunge api .... tepat pukol 12 mlm .....
PUM PANG PUM PANG ....! *taley belah bunyik ... haha
bunyi bunge api kedengaran ... sgt cantekk .... ttibe teringin pulak nk tgk bunge api dgn cintahati ... kompem2 suweet .... hahaha ... time 2 pulakk byk couple tengah berasmaradana dkt bwh pokok .... kalau aku panggil jais nie kompem2 kene kawen free .... aduhaiii .... 
lepas 2 kteorg troz balekk and aku pon tido dgn lenanye sampai termimpi2 aku dgn cintahati pegi tgk bunge api .... berlari berkejaran di bawah sinaran purnama .... cewahh ... haha ... time aku lari2 sambil bajet diri 2 comel tibe2 tergolekk sbb terlanggar akar pokok ... ceitt ...! potong setim btol .... *melalut jaoh da nie ... =='
itu lahh aktiviti aku di malam tahun baruu .... sgt seronok kann ..? *tgn kebahu mata ke atas

nk masuk part jiwa jiwang  nihh ...

tahun 2012 memberi aku seribu kebahagiaan dan seratus je kedukaan .... *ape pnye ayat nie ..?
banyak kenangan2 yg mengembirakan aku dan buat aku menangis pagi petang siang malam sampai hingus meleleh ....

gumbira 
  • keje part time dkt kedai makan dan merase lahh pegang duet sendiri ... time 2 heaven sungguh sbb dpt shopping sesuke ati ... wahaha
  • further study dkt form6 even sekejap .... dpt jgk kgkwn baru dan pengalaman belaja kt form6 ....
  • dapat anak buah .... HUSNA ZAHEERA ... name 2 aku yg bg tau ... bangge sekejap .... *sambil kembang2 idong 
  • abang aku dapat panggilan polis dan now sudah pon keje kt JB ... sonok sbb aku dapat pow duet die slalu .... wahaaha
  • further study AGAIN kt kolej MCS .... sonok sbb aku dpt kwn baru , bf baru  , dan pengalaman belaja kt kolej .... 
sedih + pedih
  • dapat result spm yg kurang memuaskan ... saket wehh ....
see ..? bnde gembire lg byk dari sedihh ... act ade lg bnde2 yg menyedihkan aku ... tp tanak ckp lahh .... apesal ..? suke aku lahh ..... hahaha

bercakap tntg azam pulakk aku tak tau lahh .... azam tahun lepas pon aku tak sempat nk terazam dan ini akan membuatkan aku malas nk berazam dan aku mengisytiharkan tahun ini aku takde azam .... hahaha ... nmpk permainannye 2 ...? 

bukannye aku takde azam lgsong tp xdela nk buat byk2 azam mcm tahun lepas .....

tahun nie hanye 1 harapan aku .... ingin menjadi seorg MUSLIMAH SEJATI .... tudung yg pendek inginku labuhkan agar menutup dada ... baju yg ketat inginku longgarkan sedikit ... tetapi masih mengikut arus kefesyenan ... lengan yg pendek inginku labuhkan walaupun terase panas duniawi .... 

jauh di lubuk hati ingin berubah .... tetapi sangat sukar dilaksanakn dek arus duniawi yg melalaikan , godaan syaitan dan nafsu yg melonjak2 menghasut supaya mendedahkan aurat .... keinginan untuk berubah sangatt kuat .... ingin melawan semua godaan supaya harapan ingin menjadi muslimah sejati tercapai .... 
amin Ya Rabb ....

ini adalah impian seorang hamba Allah yg sering leka dan lalai dengan syurga dunianya .... hiburan yg melalaikan .... syaitan laknatullah yg berbisik menghasut supaya jauh dari penciptanya ....

minta dijauhkan ....

muslimah sejati bukan sahaja di ukur dari segi penampilannya yg sopan tetapi ia juga di ukur dari segi amalannya ....
alhamdulillah solat ku kini terjaga walaupun tidak sesempurna wali Allah ... sentiase berazam ingin memperbaikinya supaya diterime disisi Allah dan kehidupan di dunia yg melalaikan ini diredhaiNya ....

doakan kehidupan aku sepanjang 2013 nie baek2 sokmo .... 










Photobucket

kenangan

assalamualaikum korang ... :)
mase tengah ddok2 kat lua rumah sambil menikmati angin yg sepoi2 bahasa aku teringat janji2 yg pernah dicurahkan kat aku dulu ... sehingga aku jadi leka dan asyik dibuai janji2 yang tinggi melangit ...

dulu kau pesan , 
kau takkan tinggalkan aku ,
aku sebahagiaan dari hidup kau ,
aku lahh nyawa kau untuk kau terus hidup di muka bumi ini ....

dulu kau pesan ,
jangan pernah tinggalkan kau ,
itu akan sebabkan kau tidak berupaya meneruskan kehidupan tanpa aku ...

dulu kau pesan ,
jangan lupe doakan hubungan kite ,
agar kekal ,
agar diredhai olehNya ,
agar sentiase berjalan lancar ,
perkataan sayang tidak pernah lekang dari mulut kau ..

dulu kau pesan , 
jika aku hilang kau akan cari hingga hujung dunie ,
tak kire siang dan malam ...

tapi kini ,
kau yang hilang entah kemane ....

sebelum kau melangkah kaki pergi dariku ,
kau berpesan lagi ,
jage dirimu ,
habiskan seluruh kehidupanmu dgn org yg lebih layak ,
antare kite tiade jodoh ,
aku masih sayangkan kau ttp keadaan memakseku pergi ....

aku terkedu ...
kenape semua nie terjadi ..?
disaat bahagia sedang bermaharajalela , 
kau rampas dgn senang hati ....

perlahan2 aku lepaskan pegangan tangannya ,
mutiare jernih perlahan2 mengalir sehingga tiade daye menahannya untuk berhenti ...

aku redha ....
mungkin ade hikmahnya , 
kami tidak ditakdirkan bersama , 
moge die bahagie tanpe aku disisinya .....

seriously kenangan2 mcm nie yg buatkan aku kuat dan tabah untuk terus hidup .... aku boleh hidup tanpe cinta die ... 
buktinya , aku sudah boleh mencintai org laen .... 
bukan aku mudah mengalih cintaku .... tp cintahatiku kini berusaha untuk membuatkan aku sedar bahawa die ikhlas sayangkan aku .... aku menyambut huluran cintanya dgn harapan inilah yg terakhir .... aku sudah lelah dan penat untuk kecewa lg ....
kami masihh lg di awal perhubungan .... tidak berani menjanjikan ape2 ... hanya berserah kepadaNya ....
mungkin orang akan kate aku mudah untuk mengubah hati dan beralih cinta ....
tapi kau tau keadaan hatiku ...?
kau tau betape kecewanya aku dulu ...?
jangan menilai aku sesuka hati .... hanya aku dan Allah yg mengenali keadaan hatiku .....
kenangan mmg tidak dapat dilupakan .... hanya akan menjadi peneman dikala kesedihan dan pedoman dalam kehidupan ......



doakan kebahagiaan akan menjelma ... :)
xoxo :D
Photobucket

whats on my mind

assalamualaikum diucapkan kepada pembaca2 blog saye semua ... *ceh !.. ayat b.melayu tahap A+
sebenarnye aku takde idea pon nk update blog .. tp saje je mengade2 nk update ... blog aku kan ... suke aku lahh .... 
petang2 gini sonok kan lepak2 kt gazebo lua umah smbil makan keropok cicah sos .... tgk2 orang lalu lalang dpn umah pastu dengki2 baling batu ... haha
tp tahap kemalasan sgt tinggi nk kua uma sbb cuace yg sgt panas arinie ... hanye dpt pndg gazebo dari dlm umah smbil mkn keropok cicah sos dgn muke sedihh , pedihhh .....
bilee bosan2 gini teringin pulak nk balek kolej ... even kelas belom start tp teringin nk abezkan mase , abezkn duet kt sane ... *mengade kau fairus ... kene tempeleng plus penerajang kt parents kau tau la ...
tp bile da ade kt kolej kompem tahap gaban mesti nk balek umahh .... the reason is , duet asyk habis ... haha ... bile kt umah duet tak keluar ... yang paling sadis tu , peluh pon tak keluar ... 
nie yg malas nk cite nie ... tp nk cite jgk laa ... haha 
berat makin naek !.. badan terase da besar !.. perut makin mantap !...
omg ... omg ...!!
nk kuruss .... penat2 je aku diet mase da abez skola dulu ... nie da naek balekk ... tolong2 .....
*semangat perlu kuat fairus .... buat sit up mcm dulu .....*
yessss .... tu yg aku kne buatt ... kene rajin kalau nk kuruss ... hehehee
kalau kt kolej ari2 aku melantak ayam .... kt sane makanan sedap2 and murahh .... no wonder la aku gemok mcm nie ... lepas nie tanak order ayam lgg .... hehehe ... duet pon jimat *i2 sebenarny point kau kan fairus ... haha
rindu nk bersuke suki dgn kgkwn kt kolej .... tak saba nk abez cuti .... nanti da start kelas konfem ade assignment , test ... time tu baru nk menganga ... la nie cuti puas2 dulu .... hehehe
okay la ... i will back ... xoxo :D


Photobucket

blogskin yg comel

hai korang ... dan tak lupe jgk ASSALAMUALAIKUM ...
im back .... im back .... back dari mane pon aku tak tau ... haha
korang tau pasal blogskin ?.. tipu la kalau blogger tak tau pasal blogskin .... aku suke tgk blogger laen gune blogskin .... yesterday aku ade la try gune ... tp aku tak reti pasal coding blogskin ... mcm susa ... and aku tak tak brape rajin nk ngadap code2 2 bile nk edit something ... aku lebih selesa dgn blog biase even tak secomel blogskin korang 2 .... hehe *jelly nie
aku ade jgk godek2 blogskin yg ade kt internet 2 and aku carik red blogskin ... tp takdo ... byk pinky jee .... tamou la aku ... hehe
so pade sape2 yg gune blogskin 2 , teruskan usaha anda dgn blog anda yg comel mcm gulee2 sehingga aku rase nk gigit2 lappy aku nie ... lebih nie ... haha
thats all ... 
ohh ya ..! btw , i want to say HAPPY BIRTHDAY to my beloved brother ... 


birthday boy 

smoge panjang umo dan murah rezeki cliche sguh ayat
goodluck with your new career ... success ..!
act , birthday die 6.12 ... tp aku takde chance nk buat entry pasal die ... sementare ingt nie , better aku tulis .... kan3x ..? 
oaky ... babai korang ... xoxo:D


Photobucket

pagi yang mendung

morning dan assalamualaikum ...
muram je pagi nie ... da 2 ari mcm nie ... langit seakan2 sedih jee ... negeri2 pantai timur da dilanda bnjir and kami negeri2 lain cume rase tempiasnye .... alhamdulillah aku tinggal di tmpt tinggi dan insyaallah jauh dari bencana banjir ....
sementare tunggu orang gaji jepun aka mesin basuh menjalankan tugas2ny aku update blog dulu ....
pagi nie umah aku sunyi jee .... abh n ma g keje , angah and abg nizam balek londah  , adik and zaidi still lg tido ... aku bangun dlm pkol 7 then solat subuh (subuh gajah) hehehe ... pastu breakfast sorg2 then mulee kemas uma , basuh pinggan and masukkan baju kotor yg sebakul besar dlm mesinn ... mase tengah basuh pinggan sambil nyanyi lagu hape pon aku tak tau , aku terpikir nasihat2 yg ma aku slalu bg time kecik2 duluu .... nasihat time kecik dan besar sgt berbeza .... 

mase kecik
  • bile mandi jangan lupee gosok gg , sabun bdn 2 ...
  • bilee pg uma org . jage kelakuan ...
  • lepas mandi sikat rambut , pakai bedak ...
  • pg skolah jgn maen2 ...
  • dengar ckp cikgu ...
  • jgn gaduh dgn muna ( cousin aku yg pling rapat sejak kecik )
  • jgn gaduh dgn abg ... bile abg usik buat tak tahu jee ...
mase besar
  • jgn picit jerawat pakai kuku ... nnt berkesan ...
  • blaja elok2 ... jgn pkir pkwe jee ....
  • kt tmpt org pndai2 bwk diri ... jgn cpt terpengaruh ...
  • pndai2 plih kawan ... kawan dgn org jahat takpe , jgn ekot prangai die ...
  • slalu2 la msg , kol abg ngn along ... jgn time susa je tepon dorg ....
nasihat2 tu kadang ingat kadang2 x .... sifat manusia kan ... mudah lupe ... dulu mase kecik2 teringin sgt nk besa ... bia dpt buat pilihan idop sndiri , dpt pkai bju cntik2 ... tp bile da besa nie teringin pulak nk jd kecik mcm duluu ... dulu kecik2 hepi jee ... tak byk kne pikir ... yg aku tau , maen jee ... memori dgn rakan2 sepermainan time kecik sgt bez ... ptg2 maen rondes same2 , maen masak2 , panjat pokok .... hahahaa ... bilee pkir balek bole gelak sorg2 ... 
tp bilee da besa , nk kua uma pon mls ... dulu pantang ade uma kenduri , aku mesti pg ekot wan aku ... nnt dpt maen ngn kgkwn ... hehe .. tp skg sgt mls nk pg uma knduri ... kne pkse dulu baru g ... perbezaan time kecik dan besar sgt bykk ....

sunyinyee pagi nie .... 

hidup perlu diteruskan even byk masalah kt dunia nie ... masalah kt dunia tak kan pernah abez ... sentiase ade utk menguji dan mengajar kite supaya jd lbh tabahh ... hadapi segalanya dgn senyuman .... :D

kejutan budaya adalah normal bg remaja yg baru keluar dari tmpt asalny ... bg yg tidak kuat smgt , pasti kandas ... kesedaran mule hadir dalam hati di saat diri hampir kecundang ... subhanallah ... 

jangan malu utk berubah ke arah kebaikan ... pedulikan ape org kate ... pasti ade mulut2 jahat akn berkate begini ... " eleh die 2 .. poyo je ... dulu die la setan ... nk berubah konon .. " atau " apahal die 2 ..? nk mampos ke ape ..? " ... org sebegini mmg bykk ... sentiase ade melemahkan semangat kite .... ape yg perlu dilakukan ialah , pedulikan ... go on dgn hasrat kite utk kembali ke jalanNya ....




segala yg dicoretkan adalah berdasarkan diri aku sendiri ... tidak kne mngene dgn org laen ... xoxo :D






new buddies

assalamualaikum korang .... harap sehat2 jee .... 
da sebulan aku tak tgk blogg .... everything same je sbb aku tak buat pape perubahan .... hehe .... rindu nk berblogging mcm duluu ..... and now aku try jd blogger tegar mcm duluu .... 
okay .... back to the topic .... kat kolej aku ade 4 org buddies yang sgt sekepale dgn aku .... hepi with them .... bile dgn dorg aku tak berhenti2 gelakk .... kdg2 org laen pon pelik knp kteorg gelak jee .... kteorg jee yg phm knp kteorg gelakk .... hehehehe
meh aku kenalkn sorang2 .... 
k.mira : umo 19 ... stay kota damansara .... 
k.fany : umo 19 jgk ... bezfrenz k.mira ... stay kota damansara jgk ....
ayu : 18 same ngn aku .... sabahan .... bole bha kalau kau ..! haha
wizzi : 18 .... sabahan .... :)
there is some pic of the them .... take a look ya .... :)



this is k.mira and k.fany ... pic nie mase kteorg g karok kat banting ....


wizzi and ayu .... sabahan girls .... 


wizzi and me ... at mcd banting ....


ayu and me ... peace yo ..!


k.mira , k.fany , ayu and me ... <3



mcd banting .... sempat jgk snap pic ... hehe


style ..!


order plezz ..! hehe


yummy2 ..!


sodap ...!


at jj bukit tinggi .... posing jee .... hehe


kiddy .. hehe


peace no war ... :)


suko ehh .... haha


ict shah alam .... mlm2 buto bjalan ... hehe


smile guys ... :D


kanak2 ribena .... pin pon ..! haha


waiting for lecturer .... snap dulu ... 


style bha ..!


rock ... yeah ..!


pheww ..!


pantai klanang mari .... 


i believe i can fly .... !


senyum ...!


merenung mase depann ....


hepi with them ... :D


pantai morib ...


:D

bilee bosan2 kt kolej kteorg mesti g jenjalan .... have fun together .... tahun dpn da start sem and aku tak same kelas dgn dorg lgg ....k.mira , ayu and wizzi office admin and k.fany creative multimedia .... aku pulak childhood education .... cnfirm bosan dlm kelas bilee dorg takde .... 



hope friendship kteorg will gonna be last longer .... dorg la family aku kt sane .... lebiu lahh ..! hehehe
okay .... see u in next post .... xoxo :D

omg ..! clean house ..!

hollo people ..!
new entry ... new entry ..... phewww ..!
tgk title kt atas 2 .... menarik tak ..? haha ... da knp pulak kan nk buat entry pasal kemas rumahh ... sbb aku nie punye la pemalas nk kemas2 rumahh .... haha .. saje jee .... nk ilangkan bosan dihari sabtu .... (:
sejak kecik lg aku da didedahkan dgn keje2 umah nie ... tp dulu2 tak de la aku buat sume ... sbb akak aku tak kawen lgg ... so kebanyakan keje die yg buat ... kalau die kemas umah , mnyapu , basoh pinggan , aku pulak g la basuh baju .... tp sejak dia da kawen , aku la buat sumee ... pehh ... penat ... kadang2 time basoh pinggan , basoh baju aku mula la sedih mengenangkan nasib diri .... begini lah nasib diriku yg malang ... oh tuhann ..! tsk .. tskk ... sedihh ... meleleh air mate ... haha ... tp kalau akak aku yg lg sorang 2 balek , keje aku bkurang laa ... dpt relax2 sikit ... hehe ... bangon pon lmbt2 ... dlm hati melonjak2 keriangan ... yes2 ..! haha ... jahat kau ...!
 
keje yg paling aku tak suke nk basoh baju laa ... the truth is actually , IM NOT THE BIGGEST FAN OF DOING LAUNDRY ... wahaha
bile aku start jee nk basoh baju dlm mind aku mule laa .... when does it all end ..? haa .! thats the truth ....
so bile bukak topik nie aku mulee mcm ... WHAT THE ...? tamao2 ... tamao ckp .... hahaha
aku bkn ape ... cume dislike jd 'wet' dan 2nd dislike perah2 baju 2 bile nk sidai .... naek muscle beb ... da mcm popeye ... hahahaha
thats me .... itulah saye when it comes to laundry .... of coz la aku buat jgk tp hati mmg menangis berabis laa ... jgn la sape2 tego time 2 ... mmg kene semboq hang .... hahaha "tempered sungguh" ....

selalunye ahli2 dalam rumah aku akan melonggokkan baju2 dengan byk mcm kt ats nie .... bilee aku tgk jee .... pehh ...! jatoh semangat bilee tgk pagi2 da kene kerah tenage mcm nie .... hehe
tp nk buat cm mane .... thats perempuan ... perempuan kalau tak buat sume nie nnt kawen cm mane .... tak ke lari hubby nnt dpt wife tak pndai buat keje mcm nie .... keje2 yg aku buat pon tak la se perfect mane ... sbb aku selalu jee kene complaint ngn my mum ..... ade jee tak kene .... normal la 2 .... haha

aku sgt gembire , hati berbunge2 riang seperti rame berterbangan kalau dapat buat keje same2 dengan family mcm gini .... 


ececeh ..! bahagia sungguh ... haha ... sudah semestinye rumah sentiase bersih dari segale anasir2 kotoran .... hehe

haa ... ade lg 1 keje yg aku tak sukee .... menyapu luar rumahh .... yg nie mmg aku tak buat .... bising cam mane pon la ma aku , aku tak kan buat ... haha .... tak tahan wehh ... panas gilee babeng .... migrain aku .... tak kesah la org nk ckp aku nie jge kulit ke ape sbb kulit aku pon tak lahh putih sgt .... tp aku tak suke panas2 ... rimas wehh .... so bilee ma aku soh aku sapu laman rumah aku mzty buat derk je .... lalalala ..... ma kene phm naluri ankmu ini ... hahaha


pon bolee ... haha

aku pelik bin ajaib bile aku kemas rumah , aku nmpk rumah 2 mcm bese jee ... tp bilee org laen kemas , aku nmpk cantek jee rumahh .... langsong tak membine ... =='

okay .... moral of the storyy .... rajin2 kan la diri anda utk mengemas rumahh ....(:

bye ..!




hey hey you you ..!

well .... HELLO again ...!
since aku da lame gilee tak berblogging , aku nk mulee menaip pon da rase laen mcm .... mood mcm tak smpai .... tapi ..! disebabkan nk menunjukkan yg blog nie still ade owner , aku post jugakk lahh ... tp agak janggal kot .... =='
alrite .... act , post nie tak de specific title ... so ape2 yg keluar dari taipan jari jemari gumuks  runcing sumenye spontan semate2 .... "cehh ..! fake sgt "
fyi , aku da quit from form 6 ... mesti korang tertanye2 apakah sebab musabab nye .... tak de lahh ... aku rase pressure sgt r ble masok form6 nie .... mcm tak de life lgsong .... dgn belaja nye susa teramat .... langsong tak membina ==' .. yeah i know aku tak patot quit ... rugi kan ..? but , if aku teruskan jgk , jiwe aku resah beb .... stress gilee .... yelaa ... kite kalau nk buat smthng kene ikhlas kann ..? tp bilee aku blaja aku rase tak ikhlas lgsong .... rase mcm terpakse .... tak de ketenangan di situ .... mule2 jee fun gilee ... tp bile lame2 , pehh ..! bosan bai .... 
so , aku decide nk quit ... mule2 family menentang habis habisan .... tp perangai aku degil ... bile aku ckp nak , aku nak .... bilee aku ckp tak nak , aku tak nak .... jgn pkse ... nnt laen yg jd ... family aku fhm sgt da ... so dorang terpakse ikot kemahuan aku .... hehe
for this year aku pikir nk keje dulu .... aku da mohon spa , spp .... but , no respond yet .... its okay ... kalau ade rezeki , ade laa .... next year kalau idop mcm terumbang ambing jee aku blaja la kolej .... hope ade sinar ... (:
dalam idop nie kadang2 kite kene lepaskan smthng disebabkan tiade ketenangan , tiade keserasian walaupon kite tau itu adelah prkare yg baek .... kalau tak de ketenangan dlm idop , kite akan menanggungnye for the rest of our life .... trust it ....
--------------------------------------------------------------------------------

kpd 'awak' ... dlm idop nie kite kene buat pilihan .... walaupon perit utk lepaskannye , tp kite terpakse demi mencari kebahagiaan .... pilihan ade di tgn awk .... saye hny mmpu menunggu selagi saye mampu ... (:

* pengalaman telah mendewasakan ... mematangkan fikiran .... *


lots of love
FAIRUS ZAKARIA

 Photobucket

eid 2012 ... so so lahh


hola peeps ...!
honestly raye taon nih suam2 kuku jee ..... tak lahh se HOT dulu .... cuace jee yg hot terlebih smpai saket2 kpale .... erggghhh ..!
last year as usual lpz salam2 kiteorg 4 sure akan snap picture even tak byk .... tp taon nih tak pong ....
taon nih jgk aku raye sensorgg jee .... mlm raye seriously uma aku senyap bangett .... ma n abah kelua g amek satay .... aku terperuk dlm bilik smbil msg ..... abg tiri , akak tiri ngn adek tiri aku , aku tak tau dorg buat ape .... senyap jee dari td .... xde maen mercun , bunge api ..... asal aku cmnih eh ..? sbb along ngn abg tak de .... aku lonely teramat ..!
mase pg raye ade la sikit2 feel raye ..... bgon , ddok2 jap , mndi , siap , salam2 mintak maaf then balek kg abah kat johol .....
rushing gilerr sbb kiteorg out of time ..... mane nk g beraye , nk g tgk abg kt pulapol ..... lpz raye kt johol kteorg g pulapol tgk abgg ..... byk segale juadah raye .....
seriously mase abg aku mkn dgn kgkwn die nmpk sgt lapaa .... sbb abg aku ckp mkn kt sane 'sedap sgt' .... haha .... i know it ..... 
kt sane aku ade lahh klik2 sikit ... tp sikit jee .....


busy dgn hal sendiri .... hehe


abaikan sampah di belakang ..... =='


that guy yg pkai kemeja putih tu lahh abg aku ...... putih sgt lahh kann ..... hehe


zara yg keboringan ..... tomey2 ..!



not complete yet .....


tired face ..... chill k .... (:


along , abg ezal and zara .... hepi family ..... yeay !


baba , mama , adif .... 


sweet like a candy ...!



lot of love 4 them ... (;

alright .... thats all .... even raye taon nih tak best aku ttp gk bsyukur sbb dpt smbot raye ....

di kesempatan ini aku nk ucap SELAMAT HARI RAYE ....
for those yg kenal aku , aku nk mintak maaf kalau ade saketkan ati korgg .... tanpe aku sedar atau tak .... 
jemputlahh dtg umahh .... but makesure bg tau dulu ..... boley masak2 ..... hehe

 <3 SALAM LEBARAN <3


lots of love
FAIRUS ZAKARIA

Photobucket