have fun

assalamualaikum :)

sangat penat tapi SERONOK !

tadi dok berjoget dengan adif . haha . saje jee ajak adif joget . nak release tension . tp yg tak bestnyee die maen2 jee . aku yg dok lebih terkinja2 . haha . 

aku dah tak kekok sangat menari sbb tiap ptg pon aku ade latihan menari dgn coursemate . cikgu tadika haruslah pandai menari kan . kalau tak , kau akan jadi cikgu tadika yg membosankan ! hohoho

fuhhhhh  ! penattt . berpeluh2 . tp berbaloi sbb sgt enjoy . ehhhh ! lupe pulak nak bgtau tadi aku dok joget lagu GENTLEMAN , PARA PARA DANCE BY AYUMI HAMASAKI and GUMMY BEAR . haha
nak anak korang pandai menari ? antar kat aku okay . haha

gtg !

xoxo :D


Photobucket

random

Assalamualaikum :)

haiiii ! lame tak nampak aku kat dunia blogging nie kann? hehe . actually aku ade jee around the world . bile bukak dashboard ade jugak terdetik nak post entry baru . tp idea macam tersekat2 jee dalam pale otak aku . takmau keluar . hee . sebab da lame sgt tak menaip kott . so feel tu macam tak sampai jee . 

aku skang niee kat rumah . tengah cuti . cuti deepavali + awal muharam. takde buat ape pon kat umah . dok melayan adif jelaa tak abez . abang , kakak sume tak balek . soooooo bored kt umah . dok ngadap tv, ngadap lappy .



FM pulak satu hal . bile aku kat sane takde retinye nak cakap rindu bagai . takde sweetnyee . tapi bile aku dah jaoh gini asyik rindu jee . tak boleh tak mesej skejap . asyk nak sweet2 jee ngn aku . hahaha . nie yg aku nk pegi jaoh2 slalu . biar die rase . bile depan mate buat tak reti jee . bile jaoh tercarik2 . hehe

so far hubungan aku dgn FM elokk je . tapi ade jee bgadoh sampai nak clash harituu . disebabkan cinta kami yg terlalu kuat , tak jadi . hehe . now nak dekat setahun dah dengan die . macam2 da yg dilalui bersama . susah senang hidop aku kat banting , sentiasa dgn die jee . sampaikan aku rase aku langsong tak berdikari . sume harapkan die tolong . aku tak tau macam mane nasib aku kalau die takde . kalau ade rezeki die nak pegi polis . da pegi interview pon . tunggu diterima atau tak . ekot hati aku mmg tanak die pegi . tinggal la aku nnt kat sini . tapi kalau pikir secara rasional mmg elok laa die pegi . utk mase depan die jugakk . aku terpaksa .

ku relakan jiwaaaa . 

cehhh . macam lagu laa pulakk . hehe



okay . sampai disini . byeee !



Photobucket

bosing

assalamualaikum ...
pehhhh ! malu gile siot ... tadi time tengah belaja management dgn miss sabarina aku bole tersasul cakap bosing ... bosan + boring ... pon boleh kannn ...
camnie citenyeeee ...
miss cakap camnieee ... ' kite tak boleh bagi makanan yg sama pada setiap minggu untuk kanak-kanak... nanti kanak-kanak bo ...........................................'
aku pon jawab dgn confidentnyee ... ' bosinggggg '
pehhhhh , time tu satu kelas bahak kan aku .. miss pon same .. dah la kelas tu campor ngn senior .. aku pulak dok dpn skali (konon plajar cmerlang) .. mmg kuat dan lantang suare aku ... 
selepas beberapa saat ... miss sabarina berkata lagi ....
' okayy .. lepas nie kita akan buat mefu ...'
kiteorg pon bahak lagi sekali ..... hahahahaahahaha .. miss nk ckp menu ... mefu pon boleh miss ....hahahaa
aku teros ckp kat miss ... haaaa ! tu laa .. gelakkan org lagi ... hahahaa
aku pelik awat laa kelas jadi pening bile petang2 ... tp sonok la camtu ... ade something yg boleh menceriakan ... walauponnn ! aku maluuu ... tsk tsk tsk 

okay ... bye!



Photobucket

ucapan raya :)

assalamualaikum ...
sedar tak sedar kita dah sampai ke penghujung Ramadhan .. rase macam bru jee puasa arituu .. tup2 dah nak rayee ... so di kesempatan ini saya mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI dan ingin menyusun 10 jari ingin memohon seribu kemaafan kepada sesiapa yang mengenali saya .. mana tahu saya ade buat silap tanpa saya sedar atau takk .. harap dimaafkan ... :)
actually tahun nie aku beraye dengan penuh kesederhanaan .. makin besar nie makin tak rase excited sangat nak rayee .. mood tu da kurangg ... tp boleh laa .. harap raya tahun nie memberi seribu makna kepada diri saya da keluargaa ... aminn


Photobucket

homesick

assalamuaalaikum :)

arinie da masok ke 10 ramadhan .. thats mean da 10 hari berpuasa .. alhamdulillah aku tak miss lagi .. masih lagi full .. hehe 
now aku rase tersangatlah homesick .. sbb ape ? sbb berpuasa without family .. sebelom nie aku tak kesah pon sbb aku da biase jaoh ngn family .. tp lately nie rase tersangatlah rinduu .. apehal wey ? mungkin kematangan aku sudah meningkat and rase family lebih bermakne ... acecehhh . haha

betol2 rase tak sabar nk cutiiiii .. 



budak kecikk nie lagi la tersangat rinduu .. rindu nk gadoh ngn kau dik .. nk ciom kau ... nk pelok kauu ... nk geletek kauu ... rinduuuuuuu :'(








Photobucket

part of my life

assalamualaikum and hai peeps :)



tibe2 malam nie aku tergerak nk update entry .. aku nk story pasal kisah cinta aku .. lame kan aku tak cite pasal cintan cintun niee .. hehe

act , sebelum aku jumpe dgn cintahati aku yg sekarang nie , aku mmg da tekad tanak fall in love lg .. takott .. tak bsedia .. tp bile aku jumpe die , die bsungguh2 nk kan aku .. try very hard .. aku rase macam ............ patot ke terime ? aku mintak tempoh utk pikir .. lame gak laa aku dok pikiaq pasal niee .. lastly aku amek keputusan utk bg die peluang .. why not ? 

kiteorg pon couple laa pada 1.12.2012 .. time tu aku tak bape nk yakin pon .. sayang mmg sayang .. tp tak expect nk pegi lebih jauh .. but now , kiteorg da 7 bulan together .. agak lame la kann .. byk sgt cabaran dan dugaan .. cinta yg aku rasakan aku tak bape nk serius , tak expect pon sebenarnye da jadi begitu sebati dgn akuu .. aku rase agak terharu la dgn die .. sbb die tahan dgn perangai aku .. 

sebelum nie  lelaki susah nk tahan dgn aku .. im such a childish girl .. i admit .. really admit .. merajuk mmg da jadi perangai rasmi aku ... suke marah2 .. suke mendesak .. kalau aku nk something aku akan beriye nk .. kalau tak dapat aku akan tarik muka ... aku mmg da try ubah .. tp , this is me .. da sebati ...

dia selalu sabar dgn aku ... (even kadang2 berleter panjang jugak) .. kalau aku marah2 , die akan pegi dari aku dan suruh aku calm down .. nanti kalau da sejuk baru cari die ... die akan selalu usaha untuk dapatkan ape yg aku nak .. aku jenis yg kuat makan .. so selalu menggedik teringin makan itu laa , ini laa .. die pulak akan usaha utk carik ape yg aku nakk .. thats the most about him yg aku suke .. hehe ... kalau aku merajuk die akan buat lawak smpai aku gelak then pujuk aku .. die tak romantik .. serius .. mmg tak romantik .. tp die akan jadi romantik utk aku ... die selalu call aku pukul 2 or 4 pagi ... time tu selalu aku da tido .. die pulak call aku then cakap romantik dgn akuu ... aku yg mamai baru bangon tido tersengih2 dibuatnyee ... hahahaa ... such a great moment with him ... :)

act , banyak lagi pasal die yg aku nk story ... tp macam malas nk taip pulakk .. hehe .. 1 ayat yg sangat2 bole describe die ialah " dia pelengkap hidupku" .. hehe :)

sayangg ... kalau you bace entry i nie .. i nak cakap thanks for being part of my life .. thanks jugak sbb you selalu sabar dgn perangai i yg ntah hape2 niee ... i harap you still sayangkan i dan takkan tinggalkan i .. i nak you kotakan semua janji2 you pada i .. sejujurnyaa i takut nk mengharap .. tp harapan tu da muncul sendiri bila you mula memberi sinar dalam hidup i .. thanks selalu buat i gelak .. walaupon you selalu malu sebab ade gf yg suke gelak kuat macam i nie .. hehe .. i nak kite study same2 dan dapat diploma same2 .. i taknak disbbkan kite bercinta nie kite abaikan pelajaran .. kite ingt balik tujuan utama kite dtg kat kolej ... thanks jugak selalu marah i kalau i malas belaja ... hehe ... i nak you jadi pendorong dalam hidup i ... thanks for everything sayang ... thanks a lot ... 






kalau jodoh kite panjang , besar mane pun dugaan dan halangan kite pasti dapat tempuhi bersama ... insyaAllah :D

xoxo :D




Photobucket

semester break

assalamualaikum and haii :)
now aku sedang berhoneymoon meraikan semester break until 8.7.2013 ... but , aku kena balek banting pada 1.7 sbb nk kemas umah sewa baru ... for the next sem aku da tak stay hostel ... aku stay umah sewa with my lovely buddies ...

cuti2 nie pon aku tak tau nk buat ape kat umah .... makan tido makan tidoo .... bosan gilee ... nk ajak kengkawan kua sume da takde .... kt poli laa ... kolej laa ... form6 laa ... bile dorang cuti , aku tak cuti .... dan begitu la sebaliknyee .... hmmm ... everyday do a same routine .... bored ! *sigh
actually aku tak tau nk update ape .... hehe ... saje jee sbb tengok blog nie lame sgt terbiar ... kesian pulak aku ... hehe .... 



xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo


after 10 minute
okay laa ... seriously blank nk update apee ... bye ! xoxo :D



Photobucket

happy itu gembira :D

assalamualaikum ... 

so far aku sangat gembira dgn kehidupan aku ... sangat2 bersyukur ... even aku baru jee 5 bulan kt college mcs nie , aku rase sgt selesa kat sini ... even kadang2 ade jee problem ... tp itu tidak menjadi masalah .. sebab aku anggap itu adalah normal ... hehe

lately niee mmg agak busy ... migrain pon asyik melanda .... bile tah aku nk pegi buat spek mate ... selalu sgt pening kepale ... selalunye malam laa sbb silau dgn cahaya .. lagi2 kalau aku ngadap lappy ... terpakse slow down kan brightness ... sengsare betol ... study aku pon so far okay bangettt ... aku hepi sbb dapat study dlm bidang yg aku sukee ... aku langsong tak mnyesal berhenti form 6 aritu ... im glad to say , IM HAPPY ..!

tapi ..... happy , happy jugak ... final exam da nak dekat ... takotnyee bile pikir final exam ... sebijik macam aku rase time nk spm duluu ... aku harap urusan aku dipermudahkan oleh Allah S.W.T ... amin ...

hari nie aku takde kelas ... lecturer balik kampung and then another class postponed esok ... im so thankful sbb hari nie aku sgt tak sehatt ... senggugut ... macam nk putus pinggang aku ... 1 hari tak makan sebab tak larat nk turun pegi foodcourt ... alhamdulillah malam nie da rase okay sikitt ... tadi siyes rase mcm nak pitam ... kalau hari nie ade kelas aku tak tau laa ... confirm aku tak datangg ... HAHA

aku harap everything akan okay jee ... supaya tak ganggu aku nk final ... okayy ... time to leave ... bye ! xoxo :D

Photobucket

this week :D

Assalamualaikum readers semua 

fuhhh .. setelah sekian lama aku tak update entri , sekarang baru ade masee ... kebizian aku mengalahkan perdana menteri. 

lately ni sangat2lah busy ... al maklum lah dah dekat nk final exam ... so sekarang time untuk submit assignment dan buat presentation. sangat2 penat .. lagi2 bile dapat group assignment yang langsong tak komitmen . aku pelik gilee sebab die bole tidur dgn lena memandangkan assignment  tak siap lagi. aku punya la kelam kabut nak siapkan . padahal bukan part aku kott . part aku sume aku da siapkan awal2 . haihh .. nasib la kumpulan cam aku niee . 

minggu depan merupakan minggu yang penuh dengan assignment dan presentation. semua perlu dihantar by next week ..! Ya Allah, permudahkanlah urusanku.... aminnn 

dan dalam minggu yang busy nie jugak aku berkesempatan untuk pegi ke nursery berhampiran. act, aku and classmate kena mengajar kat sane . mule2 aku ingat kiteorang kena g tadika . tapi bile sampai jee aku terkejut bile dengar suare bebudak nanges. ehh ? niee macam nursery ... memang betol laa ... masok jee kiteorang disambut budak2 omey yang berumur 2 hingga 3 tahun . berlari sane berlari sini .. aktif gilee ... then kiteorang dibawa ke kelas diorang. kat dalam kelas tu cuma ada bebudak yang umur 4 tahun jee ... yang da boleh develop pembelajaran . aku tengok cikgu yang ajar dieorang agak garang . kalau budak tu taknak maen pakse jee .. patotyee tak bole camtu . kena ajak elok2 . ak jee aku bukak buku aku depan cikgu tuu .. ajar diee tentang teacher ethics. haihhh .. tp aku pikir positif laa .. maybe cikgu tu penatt ...

pastu kiteorang da start kena mengajar. tapi im so thankful sebab my turn is on next week. so aku terselamat. hari nie aku just perlu tengok jee classmate aku mengajar. hehe .. and here it is some picha :)





yang pakai baju cekelat tu laa cikgu yang garang tuu .. nak jee aku ketok kepale diee bile di maen pakse bebudakk ... 



sesi buat robot .. tp dorang tak sempat nk siapkan sebab kiteorang nk cepat ... hehe








classmate .. zety and that little girl's name is NINA



my classmate start teaching ... veng er and afzan


all of us .. 





okayy ... thats all .. bye






Photobucket

sumpah ! keje banyak gileee

assalamualaikum...

haishhh... penatnyee korang... sekarang nie idop aku da macam tak terurus... keje berlambak-lambak.. macam takde life langsong .. kadang2 tu aku terpakse laa curi2 mase untuk diri sendiri .. buat ape yang aku sukee .. like bace novel cintan cintun , online fesbuk , blogwalking and etc ... tak dapat nak bermaharajalela mcm dulu ... hurmmm

sometimes i feel so tired with this thing .. why it supposed like this ..? but i have to know .. IM A STUDENT .. lumrah la idop student macam nie .. idop bergelumang dengan assignment , test , kuiz , presentation .. sometimes aku rase nak lari jaoh2 dari sume nie .. seriously im tired ... *sigh

sekarang nie nak spend time dengan kengkawan mmg tak r .. apetah lagi nk overnight time weekend .. ade jee membe ajak .. tapi bile memikirkan keje yang bertimbun2 terpakse aku cancel .. ishhh ... geram .!

petang tadi lepas balek dari kelas child developement aku pegi speedmart ... utk beli keperluan makanan aku for this weekend .. aku beli biskut , megi and milo 3in1 ... rase weekend nie mmg aku tak pegi mane2 .. ddok umah  ngadap lappy siapkan ape2 yang patot aku siapkan ... nak turun pegi foodcourt pon tak sempat rasenyee .. aku tau nie cabaran aku sbgai student .. tak dapat nak enjoy sgt ... bile memikirkan final exam bulan 6 nie kecut perut aku ... dulu time skola bile exam akhir tahun xde pulakk aku nervous mcm nie ... gembire lagi ade sbb nk cuti skola .. ini menunjukkan aku sudah mula serius dengan idop aku ... bkn tau nk enjoy mcm dulu ... bagoss ... perubahan yang membinaa .. hee

bulan nie bulan ape ekk ..? bulan 4 right ..? bulan depan bulan 5 kann ..? ofcoz lahh .. tak kan lompat bulan 6 pulakk .. hehee ... bulan 5 ..? omaigad ..! thats my birthday ..! 27 of may ... omaigad omaigad ..! *da kenape macam kene histeria ..? haha
takde laa ... super excited sikit ... ehh .. sikit kee ..? banyak tuuu ... hehe ... tak saba umo nk menginjak 19teen ... saya dah besar ..! haha .. da boleh kawen kann ..? hikhikhik ... *sumpah merepek 

okayy laa .. nk sambong buat assignment .. baibai .! *kenyit mate

Photobucket

balek kampung yeay ! dan genting

assalamualaikum ...

balek kampung ..! ooo balek kampung ...! ooo balek kampung ...! hati girang ...!

pehh ... keseronokan yang tak terhingga bile tgk kalendar tup2 ternampak tarikh untuk cuti mid sem da dekat ... rase macam nk debik diri sendiri lelaju sbb mcm tak pecaye ... >_<

ape taknyee ... almost 2 month aku tak balekk kg ... what the heel heel heel ... *heel okay ... bkn hell .. haha... and now aku da pon berade di rumahku syurga duniaku ... heaven sungguh ... hewhew ... tp cuti nie pon mcm agak siot sikit sbb assignment bapak punye banyakk ... aku nk tinggalkan jee assignment nie kt kolej ... tp assignment bising nk ekot ... tak sanggop nk kene tinggal ... nnt rndu kat aku pulakk .. haha ... arinie baru jee ari ahad but aku da bertungkus lumus nk siapkan .. tp tak dapat siapkan pon sbb mood tu mcm da tertinggal kat kolej ... cemane nihh..? takpe takpe ... buat sikit2 ... hehe

aku balek kg ari jumaat malam ... ingtkan nak balek sabtu naek bas ... tp barang byk gilee ... so aku mengade ngade kan diri soh akak aku jempot dgn hubby die ... but then ..! mase on da way nk balekk fendi mesej aku ... die ckp nk g genting .. time tu aku nk jee soh abg ipar aku pusing balekk .. soh anta aku .. aku nk ekot g genting...!! mmg time tu aku geram tahap gaban ... fendi pulakk dok menganjing2 aku ... ckp rugi balek awal laa ... bez gilee laa ... die tau salah satu impian aku nk g genting ... last pegi mase aku umo 4 taon dulu ... zaman bile pulakk ... time tu jgk aku buat perang dingin dgn die ... merajok habis habisan ... hahahaa ... padan muke kauu..! pandai2 lagi pegi genting tanpe bawak aku ... die siap cakap nk tunjukk gamba kat aku ... aku cakap ngn die jangan brani2 kau tunjuk gamba tu ... mmg aku baling henpon kauu ..! geram tak sudahh ... mase smpai umahh aku teros tidoo dgn perasaan bengang tah terhingga ... fendi puas pujokk sambil berjanji nk bawak aku nnt ... hehehe .. tu yg aku nk denga sayangg ... :p

aku teringin gilee nk g genting ... lagi2 kolej aku dekat jee ngn genting ... aku siap ckp dgn fendi ... kalau u bwak i g genting , smpai i mati i takkan lupe u ... kenangan paling indahh kot ..:')

okayy lahh ... it almost maghrib ... bye olls ..:)


Photobucket

second chance

assalamualaikum wbt ... :)

peluang kedua ... kebanyakan orang yang da buat silap dan ingin berubah pastinye inginkan peluang kedua bagi menebus kesilapan masing2 ... bagi yang pemberi peluang , sanggopkah anda ..? semuanya bergantung pada HATI ... jika hati masih lagi menyayangi  dan memerlukan kehadirannya pasti peluang kedua akan diberikan ... tetapi apabila HATI sudah terlalu sakit , sudah nekad tidak memerlukannya lagi , pasti akan terus pandang ke depan dan sedikit pon tidak akan menoleh ke belakang ... semuanya terletak pada HATI ..:)

bagaimana pula aku ..? adakah aku mudah untuk memberikan peluang kedua ..? jawapannya ,YA ... aku mempunyai hati yang rapuh .. sekuat mane aku ingin mengatakan aku benci , sedikit pon tidak bermaksod dalam hati .. semuanya hanya bermain di mulut ... peluang kedua sudah diberikan ... disebabkan hati ini masih lagi sayang dan memerlukan kehadirannya dalam hidup .. 

tapi bila diingat kembali segala kesalahannya , hati sakit tuhan jee yang tau ... 3BULAN ..  tempoh yang sangat lame bagi penipuan dalam perhubungan ... cinta yang diberikan adalah palsu ... sekadar menjaga hati ... sepenuh hati sudah diberikan ... tapi balasan yang aku dapat tidak setimpal dengan apa yang aku beri ... aku mula mengorak langkah untuk pergi meninggalkannya ... tanpa sedikit pon menoleh ke belakang walaupun segalanya pahit bak hempedu ... terpaksa ku telan ... memandang wajahnya setiap hari cukup membuatkan aku ingin lari sejauh2nyaa ... jaoh dari segala kenangan bersamanya ... setiap tempat mempunyai kenangan kami yang tersendiri ... lalu aku pergi membawa hati bersama sahabat yang sentiasa memahami ... ketawaku , senyumanku tidak sama seperti dulu ... walaupun aku cuba sedaya upaya untuk menutup segala kedukaan dengan gelak ketawa tetapi ianya tetap terpancar di mataku ... bila keseorangan pastinya terasa pedih di hati dan air mata mula mengalir membanjiri wajah dan hatiku ... segalanya mendung ... tiada semangat ... aku ingin lari sejauh2nya .. tetapi tidak berdaya ....

12.3.2013 ... kami membuat keputusan untuk pergi ke pantai morib bagi menyelesaikan segalanya yang masih tergantung ... tanpa noktah ... bersama menikmati pemandangan matahari terbenam tanpa ada sebarang perbualan ... masing2 menahan perasaan dan cuba menyembunyikan segalanya ... apabila dia berada di hadapanku , ku tundukkan wajah kerana aku tidak sanggup menatap wajahnya ... aku tidak kuat ... walaupun ketika itu air mataku ingin gugur apabila terpandang wajah yang sangat aku rindui ... terasa ingin aku berlari dan memeluknya ... tetapi ego menghalang segalanya ... kami mula berbual mengenai masalah yang berlaku ... kami ungkapkan segalanya yang terbuku di hati ... akhirnya air mataku gugur bersama matahari yang terbenam yang seakan akan tidak ingin melihat kami begitu ... segalanya diluahkan ... perit hatiku tidak terkata ... air mata laju mengalir tanpa ditahan ... tangannya ingin mengusap air mataku tetapi segera ku tepis kerana bagiku aku tidak memerlukan tangan itu lagi ... aku ingin melupakan segalanya ... dia kecewa melihat reaksiku ... dia menjelaskan segalanya ... aku menangis dan terus menangis ... aku menolaknya ... demi menjaga egoku ... dia berusaha dan pertama kali dia menangis di hadapanku ... dia kata dia tidak boleh hidup tanpaku ... hidupnya kosong .. dia rindukanku ... terasa inginku ku menjerit dan mengatakan aku juga merinduinya ... dia kembali memujukkan dan meminta aku memberikan dia peluang kedua ... jika dia tidak dapat berubah  dia ingin pergi dariku utk selama2nya ... aku berfikir .. sanggupkan aku hidup tanpanya..? benarkah sayangku sudah hilang ..? tidakk ... itu semua dusta ... lalu aku raih tangannya dan mengatakan aku ingin memberikannya peluang kedua ... dia menangis teresak2 ... aku sebak melihatnya begitu ... aku sangat berharap dia akan menggunakan peluang ini sebaik2nya .... kenangan di PANTAI MORIB tidak aku lupakan sampai bila2 ... :')

kini kami kembali menganyam cinta yang terputus seketika ... moga hubungan ini disusulikan dgn kejujuran sepenuhnyaa ... semoga kekal hingga ke syurga yang abadi .... 




full of love ... FAIRUS







Photobucket

penyakit gelak

assalamualaikum u alls .. kabare ..?
since ptg nie aku free sgt2 , takde kelas ... tergerak ati nk update blog yg da lame jgk la tak berupdate .. mesti korang rindu aku kann ..? haha .. poyo sgt mcm mintak kene debik seploh kali .. :p

this time aku nk update pasal penyakit aku .. alhamdulillah aku takde penyakit kronik cume ... cume ... cume .... penyakit gelak aku makin menjadi2 ... sampai kadang2 aku langsong tak dpt nk control2 ayu .. hahaha .. terus berlambak bertabur jee gelak aku .. bile da abez gelak baru aku sedar then pandang sekeliling .. malu aku tau ... 
penyakit gelak aku nie da lame wujud .. sejak sekolah lg .. kgkwn sekolah dulu sume tau perangai burok aku nie .. hehe .. bile time cekgu mengajar pon aku bole selambe gelak kuat2 .. lg2 kalau cekgu 2 kelakar ... tp dulu aku bole jgk cover2 ... gelak pelan2 jee kalau cekgu tu garang .. 
tp sekarang .. tak kire tempat , tak kire mase , tak kire dengan sape ... aku maen hentam jee .. bile pkir2 balek tak elok anak dare yg omey2 ayu2 mcm aku nie gelak mcm 2 .. tp tak tau la .. sumenye spontan ..! pantang ade kelakar ckit .. mule la aku terbahak2 ... sampai saket2 perot ... 
ade 1 mase 2 aku pegi lepak kat mcd dgn kgkwn aku ... pastu ade la samting happen then aku gelak mcm kene histeria .. smpai trduduk2 kt lantai ... sume org pndg .. haha .. da la ddok kat dlm ... bile da abez gelak baru perasan ... malunyeee ..! --'
ade jgk skali 2 aku lepak dkt mcd dgn fendi n others .. tibe2 tv kt mcd 2 bukak cite AMEKAW ..? korang penah tgk ..? yg kt tv3 2 ...  cite 2 sumpah kelakar gilee .. time 2 aku gelak tak ingt dunie .. smpai fendi tgk jee aku smpai geleng2 kpale ... haha .. naseb la dpt gf mcm aku nie .. terime seadanya okayy  ..? :)
aku da cube tanak gelak banyak .. sbb ade org kate tak elok gelak byk .. nnt menangis .. tp tak bole tahan ..!
ade jee bnde yg menggelikan ati aku .. sampai ilang keayuan aku nie .. org nk ngorat pon teros reject ... haha
punahh2 ...

tgk la niee .. gelakk manjang ... --'
sampai org laen tgk pon  pelikk ... haha ...
ape2 jelaa .. yg penting be yourself ... tak perlu nk fake sgt ... more better ... tayah la nk jd plastik2 nie .. nnt kne recycle jee ... hahaha .. mengarut jaoh mcm mintak kne debik lelaju 


sampai cni jee .... xoxo :D


Photobucket

jog jog joging ging ging

assalamualaikum to all my readers ... 
lame da tak update blog ... line broadband celcom kt banting nie mcm siput sedut yg jalan terkedek2 mcm itik pulang petang ... *cam mane lak ghoman ea 2 .. haha
meh2 rapat ... nk ceghite nie .....
semalam aku pegi joging kt DATARAN BANTING ... disebabkan kepisangan melande lepas balek kelas semalam aku pegi lahh berjoging dengan harapan berat badan dapat dikurangkan .... aku pelik bebeno nie .. bile balek kolej jee kompem2 berat naekk .... aritu pegi timbang berat dengan fendi ... berat aku da naek 2 kg ... siot tol .... hancus harapan aku nk pegi melantak mcd hari2 .... selamat duet u fendi ... fuhh .. haha
melalut jaohh dari .... back to the trackk ....!
aku pegi joging 3org je .. with kecik n zety... berjalan kaki pulak 2 ... semangat betol ... hahaaha ... segala liku2 dan lurah2 ditempuhi bersama .. cewahhh ... haahaha
sempat jgk snap sebelom pegi ... dok tunggu kecik kt foodcourt ... bapak lame ....






dataran banting ...!! here we come ...!!

sampai jee kt dataran kteorg pon tanpe warm up terus berlari seperti kanak2 keriangan .... hahaaha .... kiteorg pon berlari2 dengan semangatnye ... lepas lari dalam 2 pusingan kteorg stop dekat taman permainan .... main buaian , kuda ... padahal da terang2 kt situ tulis hanye kanak2 bwh 12 tahun jee dibenarkan ... kteorg nie pulak da 19 ... kecik pulak 18 ... elok sgt lettew ... haha
and there is our picture .... :)





sumpah mcm bebudakk .... haha .. sory kecikk pic ko takde ... hehehe

mase balek memasing letih jee ... dalam bas sume pndg keluar tingkap sambil denga lagu ... melayan perasaan la konon ... hahaaha ... kesiann ... malam td sumpah saket2 kaki ... nak molalak den ... hahaa .. lenguh2 ... but nvm ... tetap selonok ... laen kali kite ajak keon , emy dengan fendi pulak yee ... hehehe

xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

nk masok bab hot pulakk nie .... *sigh

la nie aku da bermasam muke dgn sorang membe aku nie ... aku tak tau knp die mara aku .... mybe aku da lame tak lepak dgn dorg ... sbb 2 die trase ... aku bkn nk abaikan korang ... tp aku kne jgk lepak dgn bebudak course aku ... kite da tak same kelas ... cm mane nk lepak selalu ... skg nie ko pndg aku pon da tanakk ... aku jadi takot nk tego ko ... mybe ko tak kenal aku lg ... aku payah nk tego org kalau org tak tego  aku .. mmg aku nmpk periang , friendly ... tp ego aku masih tinggi ... 
ko kene faham aku ... aku ade life aku sendiri ... ko pon kene cube berbaik dengan sume org ... bersosial sikit ... bersosial bkn mksod aku buat bnde2 tak baek ... tp bergaul dengan sume org .. jangan hanye bergaul dalam komuniti yg kecil ... aku bkn jenis mcm 2 .. aku suke berkawan ... tak kire lelaki atau perempuan ... sume kawan aku ... susah aku nk jage ati sume pihak ... skg nie ko da bermasam muke dgn aku ... aku tak tau nk buat mcm mane .. kite tinggal kt tempat yg same ... walaupon bkn 1 umah .. kt ground jumpe , kt lif jmpe , kt kolej lg ... but nvm ... lame2 nnt okay lahh ... aku tanak cari musuh kt sini ... ekot suke ko nk anggap aku mcm mane ... okay sayangg ... :')

thats all ... bye korang ....  xoxo :D
Photobucket

header baru

assalamualaikum .... hello people ...!

nampak tak perubahan kt blog aku ...? header baru wehhh ..... hehe
header 2 aku buat sendiri tau gune ADOBE PHOTOSHOP CS4 ... cantik dop ...? kalau tak cantik pong kesah ape aku ... da lahh aku bertungkus2 lumus siapkan header nie 3 hari malam .. tanpe makan , tanpe mandi .... dok jela ngadap lappy nie .... *nampak beno nipunyee ..... 
takde lahh ... aku siapkan header nie dalam bape jam je .... tp jenuh jgk lahh .... sampai ma aku terjerit2 panggil aku mcm tarzan suruh tolong masakk .... tp aku tolong jgk tauu ..... aku tinggalkan lappy sekejap tanpe shutdown then dengan sepantas kilat aku berlari ke dapur dengan muke semangat nk tolong ma aku .... kire anak solehah jgk aku nie kann ..? haha
sampai je dapur aku terus mendapatkan ma aku then dgn suare ayu lg omey2 aku bertanye .... yes mom , can i help u ..? ma , nk tolong apo nie ...? aku pon tolong lahh masak nasikk , potong2 sayur sambil 2 kt kepale masih terbayang2 header blog yg masih belum siap ... lepas selesaikan keje2 menolong ma aku , aku pon berlari dengan lajunya macam lari 100 meter mase skolah rendah dulu mendapatkan lappy aku yg masihh menunggu dengan setia .... :p
aku pon menyiapkannye dengan senang hati dan semangat yg berkobar2 .... hewhew


dan hasilnye ........ 
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
sila lihat atas blog ..... hewhew

aku malas nk hapload sbb korang tau lahh kalau picture dari photoshop nie sgt berat nk upload .... tak dayo den nunggu ehh ....

act , aku belom expert bab2 photoshop nie ... aku blaja pon dari abg aku ... die sangat expert dgn photoshop .... jelly sungguh aku bile tgk die mengedit ... aku nk blaja lg dari die tp kadang2 tahap kemalasan sgt tinggi .... hehee

sampai sini saja ya .... sampai ketemu lg .... xoxo :D



Photobucket