penyakit gelak

assalamualaikum u alls .. kabare ..?
since ptg nie aku free sgt2 , takde kelas ... tergerak ati nk update blog yg da lame jgk la tak berupdate .. mesti korang rindu aku kann ..? haha .. poyo sgt mcm mintak kene debik seploh kali .. :p

this time aku nk update pasal penyakit aku .. alhamdulillah aku takde penyakit kronik cume ... cume ... cume .... penyakit gelak aku makin menjadi2 ... sampai kadang2 aku langsong tak dpt nk control2 ayu .. hahaha .. terus berlambak bertabur jee gelak aku .. bile da abez gelak baru aku sedar then pandang sekeliling .. malu aku tau ... 
penyakit gelak aku nie da lame wujud .. sejak sekolah lg .. kgkwn sekolah dulu sume tau perangai burok aku nie .. hehe .. bile time cekgu mengajar pon aku bole selambe gelak kuat2 .. lg2 kalau cekgu 2 kelakar ... tp dulu aku bole jgk cover2 ... gelak pelan2 jee kalau cekgu tu garang .. 
tp sekarang .. tak kire tempat , tak kire mase , tak kire dengan sape ... aku maen hentam jee .. bile pkir2 balek tak elok anak dare yg omey2 ayu2 mcm aku nie gelak mcm 2 .. tp tak tau la .. sumenye spontan ..! pantang ade kelakar ckit .. mule la aku terbahak2 ... sampai saket2 perot ... 
ade 1 mase 2 aku pegi lepak kat mcd dgn kgkwn aku ... pastu ade la samting happen then aku gelak mcm kene histeria .. smpai trduduk2 kt lantai ... sume org pndg .. haha .. da la ddok kat dlm ... bile da abez gelak baru perasan ... malunyeee ..! --'
ade jgk skali 2 aku lepak dkt mcd dgn fendi n others .. tibe2 tv kt mcd 2 bukak cite AMEKAW ..? korang penah tgk ..? yg kt tv3 2 ...  cite 2 sumpah kelakar gilee .. time 2 aku gelak tak ingt dunie .. smpai fendi tgk jee aku smpai geleng2 kpale ... haha .. naseb la dpt gf mcm aku nie .. terime seadanya okayy  ..? :)
aku da cube tanak gelak banyak .. sbb ade org kate tak elok gelak byk .. nnt menangis .. tp tak bole tahan ..!
ade jee bnde yg menggelikan ati aku .. sampai ilang keayuan aku nie .. org nk ngorat pon teros reject ... haha
punahh2 ...

tgk la niee .. gelakk manjang ... --'
sampai org laen tgk pon  pelikk ... haha ...
ape2 jelaa .. yg penting be yourself ... tak perlu nk fake sgt ... more better ... tayah la nk jd plastik2 nie .. nnt kne recycle jee ... hahaha .. mengarut jaoh mcm mintak kne debik lelaju 


sampai cni jee .... xoxo :D


Photobucket

jog jog joging ging ging

assalamualaikum to all my readers ... 
lame da tak update blog ... line broadband celcom kt banting nie mcm siput sedut yg jalan terkedek2 mcm itik pulang petang ... *cam mane lak ghoman ea 2 .. haha
meh2 rapat ... nk ceghite nie .....
semalam aku pegi joging kt DATARAN BANTING ... disebabkan kepisangan melande lepas balek kelas semalam aku pegi lahh berjoging dengan harapan berat badan dapat dikurangkan .... aku pelik bebeno nie .. bile balek kolej jee kompem2 berat naekk .... aritu pegi timbang berat dengan fendi ... berat aku da naek 2 kg ... siot tol .... hancus harapan aku nk pegi melantak mcd hari2 .... selamat duet u fendi ... fuhh .. haha
melalut jaohh dari .... back to the trackk ....!
aku pegi joging 3org je .. with kecik n zety... berjalan kaki pulak 2 ... semangat betol ... hahaaha ... segala liku2 dan lurah2 ditempuhi bersama .. cewahhh ... haahaha
sempat jgk snap sebelom pegi ... dok tunggu kecik kt foodcourt ... bapak lame ....






dataran banting ...!! here we come ...!!

sampai jee kt dataran kteorg pon tanpe warm up terus berlari seperti kanak2 keriangan .... hahaaha .... kiteorg pon berlari2 dengan semangatnye ... lepas lari dalam 2 pusingan kteorg stop dekat taman permainan .... main buaian , kuda ... padahal da terang2 kt situ tulis hanye kanak2 bwh 12 tahun jee dibenarkan ... kteorg nie pulak da 19 ... kecik pulak 18 ... elok sgt lettew ... haha
and there is our picture .... :)





sumpah mcm bebudakk .... haha .. sory kecikk pic ko takde ... hehehe

mase balek memasing letih jee ... dalam bas sume pndg keluar tingkap sambil denga lagu ... melayan perasaan la konon ... hahaaha ... kesiann ... malam td sumpah saket2 kaki ... nak molalak den ... hahaa .. lenguh2 ... but nvm ... tetap selonok ... laen kali kite ajak keon , emy dengan fendi pulak yee ... hehehe

xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

nk masok bab hot pulakk nie .... *sigh

la nie aku da bermasam muke dgn sorang membe aku nie ... aku tak tau knp die mara aku .... mybe aku da lame tak lepak dgn dorg ... sbb 2 die trase ... aku bkn nk abaikan korang ... tp aku kne jgk lepak dgn bebudak course aku ... kite da tak same kelas ... cm mane nk lepak selalu ... skg nie ko pndg aku pon da tanakk ... aku jadi takot nk tego ko ... mybe ko tak kenal aku lg ... aku payah nk tego org kalau org tak tego  aku .. mmg aku nmpk periang , friendly ... tp ego aku masih tinggi ... 
ko kene faham aku ... aku ade life aku sendiri ... ko pon kene cube berbaik dengan sume org ... bersosial sikit ... bersosial bkn mksod aku buat bnde2 tak baek ... tp bergaul dengan sume org .. jangan hanye bergaul dalam komuniti yg kecil ... aku bkn jenis mcm 2 .. aku suke berkawan ... tak kire lelaki atau perempuan ... sume kawan aku ... susah aku nk jage ati sume pihak ... skg nie ko da bermasam muke dgn aku ... aku tak tau nk buat mcm mane .. kite tinggal kt tempat yg same ... walaupon bkn 1 umah .. kt ground jumpe , kt lif jmpe , kt kolej lg ... but nvm ... lame2 nnt okay lahh ... aku tanak cari musuh kt sini ... ekot suke ko nk anggap aku mcm mane ... okay sayangg ... :')

thats all ... bye korang ....  xoxo :D
Photobucket

header baru

assalamualaikum .... hello people ...!

nampak tak perubahan kt blog aku ...? header baru wehhh ..... hehe
header 2 aku buat sendiri tau gune ADOBE PHOTOSHOP CS4 ... cantik dop ...? kalau tak cantik pong kesah ape aku ... da lahh aku bertungkus2 lumus siapkan header nie 3 hari malam .. tanpe makan , tanpe mandi .... dok jela ngadap lappy nie .... *nampak beno nipunyee ..... 
takde lahh ... aku siapkan header nie dalam bape jam je .... tp jenuh jgk lahh .... sampai ma aku terjerit2 panggil aku mcm tarzan suruh tolong masakk .... tp aku tolong jgk tauu ..... aku tinggalkan lappy sekejap tanpe shutdown then dengan sepantas kilat aku berlari ke dapur dengan muke semangat nk tolong ma aku .... kire anak solehah jgk aku nie kann ..? haha
sampai je dapur aku terus mendapatkan ma aku then dgn suare ayu lg omey2 aku bertanye .... yes mom , can i help u ..? ma , nk tolong apo nie ...? aku pon tolong lahh masak nasikk , potong2 sayur sambil 2 kt kepale masih terbayang2 header blog yg masih belum siap ... lepas selesaikan keje2 menolong ma aku , aku pon berlari dengan lajunya macam lari 100 meter mase skolah rendah dulu mendapatkan lappy aku yg masihh menunggu dengan setia .... :p
aku pon menyiapkannye dengan senang hati dan semangat yg berkobar2 .... hewhew


dan hasilnye ........ 
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
sila lihat atas blog ..... hewhew

aku malas nk hapload sbb korang tau lahh kalau picture dari photoshop nie sgt berat nk upload .... tak dayo den nunggu ehh ....

act , aku belom expert bab2 photoshop nie ... aku blaja pon dari abg aku ... die sangat expert dgn photoshop .... jelly sungguh aku bile tgk die mengedit ... aku nk blaja lg dari die tp kadang2 tahap kemalasan sgt tinggi .... hehee

sampai sini saja ya .... sampai ketemu lg .... xoxo :D



Photobucket